Salon Rosa met Orquesta Típica Del Mosa

zaterdag 15 februari 2020

DelMosa

18.45: Zaal open, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht

19.00 - 20.00: Oefenen tijdens een práctica met docenten Annelies en Egbert

Deelname: € 6,- (of € 15,- in combinatie met de salon)

Dit práctica is een gelegenheid om te oefenen voor tangodansers van alle niveaus. Annelies en Egbert zijn op de dansvloer als docenten aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Er is volop ruimte voor verdieping van figuren, passen(combinaties), techniek, houding, afstemming, muzikaliteit..., kortom voor alles wat jouw/jullie dans kan verfijnen en verrijken. Je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

20.00 - 23.30: Salon met dj Peter en met Annelies en Egbert als gastvrouw en gastheer

Tijdens de salon is er een optreden van Orquesta Típica Del Mosa.

Het repertoire van Del Mosa laat de diversiteit en de rijke geschiedenis van de Argentijnse tango horen. Bekende stukken uit de jaren '40 of eerder, zoals de wals Corazon de Oro en Bahia Blanca, maar ook gezongen tangos als Malena en Esta Noche Me Emborracho, worden gespeeld in de stijl van de grote (dans)orkesten uit deze gouden periode.

Uit de jaren '50 stammen meer complexe tangos en arrangementen zoals Che Bandoneon.

DelMosa

Terwijl in de jaren '60 de grote orkesten steeds minder populair werden, schreef Astor Piazzolla opmerkelijke composities voor zijn kwintet. Del Mosa speelt bewerkingen voor orquesta tipica van bijvoorbeeld Verano Porteńo, Imperial en Balada para un Loco.

Maar de hedendaagse tango ontbreekt niet: het orkest speelt bijvoorbeeld El Corte van Carel Kraayenhof en een aantal composities van Gerard van Duinen, bijvoorbeeld La Maca (eerste prijs Tango Music Award 2010) en van Julian Peralta (Astillero) o.a. Mal Arreado.

Gerard

Het orkest staat onder leiding van bandoneonspeler en componist/arrangeur Gerard van Duinen.

Deze avond spelen zij twee sets.

Entree salon: € 12,-

Voor alle nieuwe dansers van Argentijnse Tango Anna Rosa van dit voorjaarsseizoen is het eerste práctica/salonbezoek gratis!

 
www.sterrensalons.nl

Twee keer per maand salon, meestal in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht